tirsdag den 25. februar 2014

Flere seværdigheder

Her står Alex i Spreckelsens triumfbue i La Défence i den vestlige ende af Paris. I baggrunden ses et udsnit af de mange højhuse, der skyder op i bydelen. Til vores overraskelse bygges der stadig på livet løs. Men det føles som en meget upersonlig bydel, og der er ikke meget liv på gaderne - i sammenligning med centrum, i hvert fald. 
Ellers har vi været på Petit Palais og set lidt af den klassiske kunst samt nogle få værker fra begyndelsen af 1900-tallet. Som man kan se, var de japanske kirsebærtræer i den lille gårdhave i fuld blomst. Fra udstillingen er her et billede af Monet:
Det lader ellers til, at udstillingssæsonen begynder i marts. Således gik vi glip af Bill Viola, Robert Mapplethorpe og Carl Larsson, som alle udstilles i Grand Palais og Petit Palais i løbet af marts. Men det kan måske være en inspiration for andre. 
Inden vi gik en tur på Champs-Élysées købte vi os et par nye pastisglas, så dem har vi naturligvis også afprøvet på vores nye hotelværelse. Herfra er dette billede fra i morges, hvor Alex skrev nogle få postkort:

Ingen kommentarer: