torsdag den 27. februar 2014

Cous cous og blinkede lygter

Kvarteret ved Hotel Esmeralda har en masse små gader, som egentlig virker hyggelige, men de er noget af en turistfælde. 
Da vi var rundt for at finde lidt aftensmad, stod der en person foran næsten hver restaurant og prøvede at lokke os indenfor med gode tilbud på mad. Og det endte også med, vi lod os lokke, for Alex har noget tid været på udkig efter en cous cous-restaurant, og da en kvinde fra en marokkansk restaurant kom med gode tilbud på cous cous, slog vi til. 
Bortset fra den anmasende facon og at tjeneren indenfor prøvede at få os til at købe en dyrere ret, end vi havde besluttet os for, så var det rigtig god mad. Selve indretningen var også en oplevelse, for som man kan se, var hele loftet dækket af grønne planter. 

Jeg havde læst, at man kan se Eiffeltårnets blinkende lygter i fem minutter hver fulde time efter solnedgang til klokken 1 om natten, så det skulle vi også hen og se. De blinkende lys blev vist første gang ved nytår år 2000, og består af 20.000 små lamper, der er monteret på ydersiden at konstruktionen. På grund af den vanskelige placering, blev der brugt bjergbestigere til opgaven. Det var egentlig meningen, at lysene skulle have været på tårnet midlertidigt, men det blev vel en succes, så derfor skiftede man alle pærer igen i 2003 til nogle, der skulle kunne holde i mindst 10 år mere - hvilket må betyde, de snart skal skiftes igen. 
Festligt ser det ud, når lysene blinker. 



1 kommentar:

Anonym sagde ...

Dejligt at følge jeres tur! Kh Iben