lørdag den 18. juni 2011

Art Basel

Billedet er fra i går, og er taget, da Aksel, Alex og jeg sad ved Rhinen og ventede på, at det skulle blive tid til at tage på kunstmessen Art Basel. Fra kl. 17 kunne man nemlig komme ind til halv pris, 19 schweizerfrank, som svarer til ca. 100 kr.
Men det viste sig at være overraskende billigt for at få adgang til så stor en mængde kunst. Art Basel er nemlig ikke bare en stor kunstmesse, den er verdens største. Adskillige hundrede gallerier har stande på messen, og faktisk skal gallerierne på forhånd angive, hvilke kunstnere og værker, de vil præsentere på messen, hvorefter en jury udvælger de gallerier, der får lov til at komme med.
Og det er ikke hvilke som helst kunstnere, som er repræsenterede. Jeg har aldrig set så mange værker af højt profilerede kunstnere samlet på et sted. I flæng kan jeg navne Warhol, Lichtenstein, Picasso og Chagal. Og ikke bare var der masser af værker, man kunne også komme helt tæt på dem og studere dem, selvom de alle var udstillet uden så meget som et beskyttende glas foran. Det var meget imponerende.

Ingen kommentarer: